Positiva tankar 

Ibland har vi ups and downs men när jag för ett år sedan bara tyckte att jag hade downs. Jag hade varit sjukskriven i drygt ett halvår och tyckte att det va en evighet. En evighet av orkeslöshet och tråkigt. Var ledsen för att det var inte så här mitt och familjens liv skulle se ut. Vi skulle ju njuta av livet tillsammans. Nu gjorde vi ingenting för jag var sjuk. Familjen gjorde minimalt med saker utan mig. 

Då för ett år sedan tvingade jag mig att varje dag se något positiv som hänt eller som jag känt. Thomas köpte mig en skrivbok från Moleskine. Älskar dessa skrivböcker. Ni vet väl att Ernst Hemingway skrev i dessa? Skrivboken och en penna låg på plats bredvid sängen eller på huvudkudden när jag skulle gå och lägga mig. Till en början fick jag fundera länge på vad som kunde varit positivt med dagen. 

Den 9 november 2014 skrev jag: Att jag satt med en kopp kaffe och andades.
Den 15 november 2014: Att jag ringde C F (en vän) och bad om stöd när jag var ledsen.
Den 26 december 2014: Att jag accepterade att vila hela dagen.  (Efter 9 månaders sjukskrivning jobbade jag fortfarande hårt med att se att vila var något positiv)

Den 5 november 2014 var sidan blank. Det hände ibland att sidan förblev blank. Det kändes viktig att sidan blev tom om jag inte kom på något, skrev bara dagen datum och lät sedan sidan var blank. Det symboliserade också något. 

Det har hjälpt mig långt på vägen att skriva positiva saker. Det har kanske inte hjälpt mig att bli friskare från min utmattningsdepression men det har hjälpt mig att lättare acceptera att jag är sjuk. Lättare acceptera att det finns positiva saker kring mig trots att jag är sjuk. Och kanske det viktigaste, att det får och bör finnas positiva ting och känslor för att hjälpa mig att bli frisk. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln