Jag kan läsa 

Ibland är det viktigt att kunna hitta nya vägar. Långt innan jag blev sjukskriven hade jag svårt att läsa längre texter. Det var omöjligt att hålla koncentrationen. Meningar blev ofullständiga och ord blev till bokstäver som inte hängde ihop. Jag förstod helt enkelt inte vad jag läste. I början av min sjukskrivning köpte Thomas magasin efter magasin till mig för jag var ju "tvungen" att göra någonting på dagarna. Att vara sysslolös var ju helt otänkbart. Det var bara sysslolösa lata människor som var sysslolösa. Men dessa tidningar och magasin förblev olästa. Jag bläddrade lite lätt i dem och tittade på en och annan bild. Men läsa det klarade inte hjärnan av. 

Efter säkert nio månader började jag titta in på morgontidningen i paddan. Började förstora upp texten och till början kunde jag trevande läsa små notiser om de var uppförstorade. Behövde ha dem uppförstorad både för att ögat och hjärnan hade svårt att fokusera och ta in och tolka liten text. Men jag behövde lika mycket, om int mer, förstora texten för att inte störas av bilder och texter runt omkring. Lika störd som jag blir av ljud omkring mig bov jag störd av visuella intryck. 

Iadg på morgonen har jag uppkrupen i soffan läst NA tillsammans med en latte. Det är en befrielse att kunna läsa tidningar igen. Det blir fortfarande bara det jag verkligen tycker är intressant, för mer vill jag inte utsätta hjärnan för. Men jag kan i alla fall läsa. 

Jag skriver mycket själv och det har hittills blivit hundratusentals tecken men den texten kan jag fortfarande inte läsa själv. Men det gör inte så mycket, då det är skrivande i sig som är viktigast. Att jag sätter ord på tankar, upplevelser och känslor. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln