Fokus på mig själv 

Mitt fokus ska för tillfället ligga på mig och ingen annan. Min psykolog frågar ibland vad jag tidigare gjort för mig själv. Det är en svår fråga att besvara. Jag förstod den inte till en början, för mig själv. Betydde det att jag skulle göra saker själv? Ensam? Idag vet jag att det betyder, något som jag mår bra av. Något som gör att jag växer och mår gott. Något som jag vill göra för mig. För mig Eva. 

Under min tid som sjukskriven har jag upptäckt, både vilande men också nya sidor hos mig själv. Nya saker som jag upptäcker att jag tycker om. Saker jag tycker om att göra. Saker som får mig att må bra. En av dessa är att jag tycker om att måla. Det känna fortfarande båd konstigt och till och med galet att säga att jag målar, att jag tycker om att måla. När jag gjorde min första tavla sa familjen. "Den vill vi ha på väggen." Min andra tavla ser jag varje morgon när jag vaknar och jag kan säga ärligt, båd till mig själv och andra, "jag tycker så mycket om den." 

Jag kan bara måla korta stunder, både för att vägen ska torka, jag vet inte vad eller hur jag ska fortsätta men framförallt för att jag måste hushålla med ork och koncentration. 

Att jag för tillfället ska lägga all min energi på mig själv betyder inte att jag slutat bry mig om min omgivning. Jag blir fortfarande berörd av saker och ting som inte bara är riktad mot mig eller min familj. Jag har alltid haft stor empati för mina nära och kära. Därför ska jag idag ta penseln och börja på en ny tavla. Jag har blivit väldigt berörd och trots det ledsamma är jag ändå trygg i att jag fortfarande har den förmågan kvar. Speciellt då jag tappat bort många av mina förmågor. Jag ska rensa min hjärna och sorgen i mitt hjärta med ett för mig nytt verktyg, måla tavlor. Jag ska ha fokus på ingenting annat än färgen och tavlan när jag målar. Fokus på att vara i nuet. Fokus på att tänka på mig själv. Fokus på att göra något för mig själv, på något för mig, på något som gör att jag, Eva mår bra. 

 
Utmattning utmattningsdepression utbränd art konst

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln