Dunderglögg

Det är svårt att beskriva känslan jag upplevt i helgen. Haft en känsla som jag inte upplevt på många många år. En känsla jag inte har minnen av. Thomas och jag fortsatte fredagens och lördagens boost på söndagen genom att cykla ut i skogen med kaffe och pralin. Satt där efter ån i solen. Pratade och var tysta om vartannat. Inga djupa eller allvarliga samtal utan samtal med tok och skratt. 

Kraften och boosten gjorde att vi påvägen hem köpte vi ingredienser till världens bästa Dunderglögg. En glögg jag gjort under några år. Ifjol var det sonen som gjord den då min glädje och ork inte fanns. Men igår var det åter min tur att känna förväntan inför advent. 

Rcept till er som vill sätta egen glögg till advent och jul. 


5 liter svagdricka
2,5 kg socker
5 skalade skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
5 cm skalad färsk ingefära
1-2 paket russin
1 påse nejlikor
1 påse hela kardemummakärnor
1 kanelstång

Blanda alla torra ingredienser i ett 10 liters krus eller spann.
Häll svagdrickan över de torra ingredienser och rör om med en slev. 

Sätt plastfolie över kruset och stick hål i plasten. Låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur i minst tre gärna sex veckor. Tappa upp i väl rengjorda flaskor med en hävert, utan att få med bottensatsen

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln