Nuet

Att vara i nuet. Att vara här och nu. Att känna in stunden. Att känna in stunden som är precis just nu. I helgen känd jag in nuet. Kände in nuet flera gånger om och bara njöt. Det är lätt, eller i alla fall enklare att känna in nuet när det är behagligt, extra behagligt så som min helg var. Men jag försöker även lära mig att känna in nuet här och nu. Bara tänka på det som händer just nu.  N U  Det är inte alltid så enkelt att vara i nuet. Nuet just nu. Jag gör det inte automatiskt utan jag måste påminna om det. Påminna mig om nuet. Påminna mig om att nuet är nu. Jag har inte rutin på det varje dag men jag är glad för de dagar jag kommer ihåg att vara i nuet. 

Just nu är jag i nuet. Här och nu sitter jag i soffan. Jag sitter i soffan med fötterna på bordet. Jag skriver på mn ipad. Jag skriver ett blogginlägg. Jag hör ett par bilar utanför. Jag hör diskmaskinen borta i köket tappa ut vatten. Jag är här och nu. Just nu. 

Precis så här sa jag högt för mig själv. Högt för mig själv alldeles nyss. Sa inget om historia som varit och inget om framtiden som ska komma. Om jag säger det högt för mig själv är det enklare att vara i nuet. Enklare då det är enklare att behålla nuet när jag pratar. Att jag pratar om nuet gör det svårare för hjärnan att rusa iväg. Rusa mot framtiden. 


Prova själva. Prova i alla möjliga situationer. I duschen. Påväg till arbetet. Under middagen. I alla tänkbara och otänkbara situationer. Hjälp er själva att vara medvetna om nuet. Nuet som är just N U  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln