Boost 


Fortfarand riktigt boostad från helgen. Det har inte hänt på många många år. Fortfarande inte bakslag. Vilket betyder att helgens egentid med mysigt boende, god mat och natur för första gången gav mer än det tog. Lycka! 

Sonen som har höstlov har  låst in sig på rummet med TV och spel, i en salig blandning. Thomas är hemma idag och vi trodde att vi skulle kunna locka med honom ut på cykeln. Eller, nej det trodde vi nog inte. 

Efter cykelturen, som Thomas och jag i alla fall tog, även om sonen vägrade, gjorde vi några goda chokladbollar. Tänkte att det kund locka ut sonen ur rummet, men icke. De föll honom nämligen inte i smaken. 

Thomas och jag njöt i alla fall av chokladbollar tillsammans med kaffe, Downton Abbey och elden sprakandes i spise. Var rejält kyld om rumpa och lår efter vår tur. 


Mitt recept på nyttigare chokladbollar uttan smör och socker innehålle solrosfrön istället för nötter då jag är nötallergisk. 

12 urkärnade dadlar
1 dl fiberhavregryn 
1-2 msk kokosolja
2 msk kakao
lite vaniljsocker 
2 msk kaffe 
1/2 dl solrosfrön 

Lägg  allt i en mixer och mixa till en massa. Rulla till små chokladbollar som sexan rullas i kokosflingor. Ställ kall i kylen. Mums 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln