Backspegeln

Ofta jagar vi framtiden. Jagar något nytt. Vi ska vidare. Fortsätta mot mål. Fortsätta framåt och inte titta bakåt. Då var då och nu är nu och det är framåt vi ska. 

Men i min utmattning har det varit oerhört viktigt för mig att även titta bakåt i backspegeln. Tittat i backspegeln för att se min resa. Se min tuffa resa  o c h  se att jag gör framsteg. Att jag inte är kvar där jag var för drygt ett och ett halvt år sedan. Att jag har rest på vägen och att jag rest framåt. Backspegeln är mindre än framrutan och ska så vara men för att jag ska haft möjlighet att överhuvudtaget vissa dagar nå upp för titta i framrutan har det under resan varit viktigt att i backspegeln. Se att jag tidigare inte kunde gå upp ur sängen före klockan 12.00-14.00. Det kan jag idag. Jag försöker omboka tandläkartider och mammografitider som ligger på morgonen men om det inte fungerar vet jag att jag idag klarar av att göra mig i ordning och komma iväg i tid. Nästa måndag har jag ingen psykologtid, psykologen är upptagen med annat. När detta inträffade i början av min sjukskrivning, fick jag panikkänslor och kände, "nej, nej jag måste ha min timma att få prata och få stöd. 

Backspegeln är viktig för mig, där kan jag se att jag gör framsteg. De senaste dagarna ha varit enormt positiva i hjärta och själ. Dessa dagar bygger min självkänsla och styrka. Men dessa dagar ska också få finnas i min backspegel, dagar när jag behöver stärka mig ska jag titta i backspegeln. Titta på vart jag varit, vad som hänt efter vägen och stärkas av det. Jag vet att gott även funnits i backspegeln och jag vet att framtiden har gott med sig. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln