Koncentration

Att koncentrera sig på uppgifter. Att koncentrera sig på samtal. Att koncentrera sig på instruktioner. Att kunna koncentrera mig på mig själv. 

Från att ha haft oändliga bollar i luften samtidigt har jag gått till att inte ens klara av att ha koncentration på mig själv. Inte kunna ha koncentration på att kunna läka mig själv. För jag har inte fått koncentrerat mig. Jag har bara fått kämpa med att finnas och att vila. Det har dock krävt  koncentration för att kunna vila. Det har inte varit enkelt att koncentrera mig på en sådan sak som ska vara självklar, v i l a. 

Men jag vet att jag kommit långt. Helgen skulle vara fin och rofylld. En helg där vi skulle vila och återhämta. En helg som startade med en lugn lördagsmorgon och resa till kyrkogården och slutade med en upptäkt av  inbrott i vårt förråd. En enorm röra där lådor var uthällda så att de kunde transportera allt vårt vin och våra vinterkläder i lådorna. En röra och kvarlämnade kanyler. En löptur för Thomas efter tjuvarna då den ena slumpen efter den andra gjorde att han och Philip stötte på dem. Poliser som inte kunde gå in och hämta våra saker som förmodligen finns innanför deras dörren då det inte är tillräckligt stort brott för en husrannsakan. Men jag vet att jag kommit långt. Jag vet att jag börjar kunna ha fokus på rätt saker. 

Inbrottet ska inte få fälla mig. Inbrottstjuvarna ska inte få ta tag om mig. Jag vet vart jag ska ha fokus. Vet vart jag ska ha koncentrationen. På mig och min familj. På mitt och vårt mående. Jag har skrivit även under helgen, men inte mina tankar och ord. Inte mina tankar och funderingar. Nej, Thomas och jag har pratat och skrivit listor på det som stulits. Hållit koncentrationen på allt som funnits i förrådet. 

Min resa har hjälpt mig att fokusera på rätt koncentration. Igår kväll koncentrerade jag mig på en liten mall. En koncentration som tar mycket kraft, men den ger också kraft tillbaka. Koncentrationen är till min bästa högtid, advent, jul och hela december. Koncentrationen på inbrottet tar bara energi. Idag koncentrerar jag mig även på att skriva. Skriva mina ord. Skriva mina tankar. En koncentration som ger. En koncentration som ger energi. Men tro inte att jag inte blir trött av koncentration som ger energi för det blir jag. Enormt trött. Men jag vet också att den är läkande. Jag förändras och blir friskare. 

När jag skriver. När jag målar. När jag funderar. När jag finns krävs det enorm koncentration. En koncentration som jag bara orkar hålla i korta stunder. Ibland under bara några minuter. Men jag har idag kommit så långt att jag kan ha koncentration. Rätt koncentration. Koncentration på saker jag mår bra av. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln