Jag tror på tomten

Idag känner jag att jag tror på tomten. I alla fall om tomten är framtiden. Varje dag är en utmaning. En utmaning i att bli frisk. Min största högtid på året är julen. Älskar allt som har med julen att göra. Allt från första advent till lugnet på annandag jul och till hela december. I år känner jag att jag tror på tomten. Jag vet att vi måste planera för en jul så att den blir bra för mig. Blir den bra för mig blir den bra för familjen. Kanske inte så som de egentligen skulle önska julen men en bra gyllene medelväg för om julen inte är bra för mig blir den kaosartad för familjen också. 

Förra veckan orkade jag sätta årets glögg, vilket jag är extra glad gör då mina sparade flaskor från tidigare år och alla Blossa årsglögger sedan 2003 försvann i inbrottet. Här om dagen pysslade jag med förberedelser till ett eventuellt pepparkaksbak. Jag säger eventuellt för ingen vet om ork och koncentration kommer infinna sig så jag kan genomföra det. Vet ni, det är nytt för mig att säga "blir det av så blir det av och blir det inte det så blir det bra ändå." Och idag fungerade det så pass bra att jag orkade ta mig till affären och köpa inslagspapper till julklapparna. Kände just nu att det inte gjorde så mycket att glöggen försvann för de lämnade faktiskt kvar julklapparna som vi redan köpt. Phu, de flesta klapparna är klara vilket betyder mindre fundering. 

Julen ifjol kommer jag inte ihåg mycket av. Vet att jag hade snälla vänner som ordnade med lite julfint hemma. Ett vackert pepparkakshjärta och en vacker krans. Thomas fixade gran som barnen klädde. Mycket mer än så kommer jag inte ihåg. Men i år längtar jag med tillförsikt på december och julen. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln