Överlevnad

EDet finns några självklara faktorer för överlevnad, men inte alltid så enkla. Det är beröring, sömn och föda. Under hela min sjukdomstid, eller inte sant för sjuk har jag varit under många långa år, men under min sjukskrivningstid, har jag ätit bättre och mer regelbundet än jag gjort under många år. 

Jag har ätit lagad mat två gånger per dag samt en bra frukost. Men jag har själv inte lagat maten, det har Thomas eller barnen gjort. Då Thomas reser mycket har planering varit nödvändig. Philip tränar nästan varje dag i veckan och kräver bra mat. Därför blir det mycket rester. Thomas gör storkok och det blir då enkelt, enkelt och enkelt är inte sanningen varje dag, för mig att värma mat.

vi har numera veckomatsedlar och veckohandlar. Jag vet att det varje dag finns mat till mig och Philip om vi är själva hemma. Det har varit nödvändigt för min överlevnad. Tänk så konstigt att det fungerar nu när jag är sjuk. Eller det kanske inte är konstigt då jag verkligen behöver strukturen och framförhållning för att hålla ihop. 


Idag åt jag en fantastisk god tomat- och paprikasoppa med rostade kikärtor som vi hittade hos www.martenssonskok.blogspot.se Vi åt soppan igår till middag och kokade dubbel sats så det fanns till lunch idag och lite åkte in i frysen till en framtida lunch. Men det jag egentligen vill ha sagt är att jag gjorde de rostade kikärtorna. Absolut inget svårt eller krävande uppdrag. Men jag gjorde dem. Och jag gjorde dem för att jag ville. Så jäkla nöjd över det. 

Tånk att så lite kan få mig att lyfta. 


 

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln