Long time no see

Hej! 
Över en månad sedan jag tittade in här. Så är det ibland, ibland orkar jag med mig själv och någon gång orkar jag med min omgivning. Jag kommer att finnas här när jag orkar. Kommer att finnas här när jag vill. 

I snart två år har jag nu isolerat mig och försökt att vila och återhämta mig. Under två år har jag försökt att tänka på mig själv. Tänka på mig och ibland när jag har haft lite extra energi, eller även dåligt samvete, försökt tänka på min familj. 

Det har gjort att jag inte ägnat energi till min vänner och bekanta. Inte ägnat den energi som jag under hela mitt liv ägnat åt andra, andra som kommit före mina och familjens behov. Det har gjort att mina vänner som orkat ge under dessa vå år verkligen bara fått ge och inte få något tillbaka. Några få vänner har stannat kvar och gett. Gett utan att förtillfället få tillbaka. Många vänner och bekanta har inte orkat, kunnat eller haft viljan att finnas när jag inte haft förmångan att ge. Men sådant är livet. 

Det jag lärt mig om min sjukdom och om vänskap är att det är en svår sjukdom att förstå och tackvare det så har vänner men också bekanta som funnits i periferin plötsligt funnits där som vänner. De har haft förmågan att förstå sjukdomen och de har haft förmågan att kliva fram och funnits där. De har haft förmågan att ge utan att få tillbaka. Bekanta som kommit att blivit vänner, envisa vänner som visar att de inte backar när jag inte orkar. De tar ett ödmjukt steg åt sidan för att snart kliva fram igen. Kliva fram och visa att de är kvar. 

Att ha  utmattningssyndrom är att ha en sjukdom i ensamhet då ett tillfrisknande kräver lugn och ro, tid för vila och återhämtning. Dessa vänner som om och om visar med sms, mail och telefonsamtal, som många gånger inte besvaras, speciellt i början av sjukdomen, att de finns där, att de finns kvar att de väntar på att jag kommer bli frisk. Dessa vänner är guld värda och jag tror även nödvändiga för att jag ska bli frisk. 

Mn ibland känner jag mig ensam.


T A C K  för att ni finns och orkar! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln