Jag gjorde det - Yoga 

Med pirr i magen drack jag mitt morgonkaffe i sängen och andades in vinterluften från det öppna fönstret. Satte på mig träningskläder, stoppade fötterna i Ballykängorna, drog ned mössan över huvudet och gick ut i vintermorgonen. För många redan förmiddag. Sedan traskade jag de två kilometrarna över stan till min stora,  S T O R A  utmaning. 

Jag ska femton onsdagar framöver i 90  N I T T I O  minuter träna yoga. Heter det träna yoga? Kan ni förstå? Nittio minuter yoga. Ett pass där några av övningarna är 10 minuter långa. Samma ställning i TIO minuter. 

Jag har provat Yoga en gång på Selma Spa i Sunne för sådär sju år sedan. Jag lovar, jag höll på att dö av tristess. Bland det tråkigaste jag hade upplevt. Knäppgökar. 

Nu hade jag alltså anmält mig till detta knäppa påfund. Men något sa mig att om jag klarade detta var det precis vad kroppen och knoppen och framför allt själen behöver. 

Möttes av en vänlig kvinna, Sandy som hälsade mig välkommen. Yogan jag anmält mig till heter Restorativ & Yoganidra och ska vara bra för läkning, och läkas behöver jag. Följande finns att läsa på företagets webbsida.  www.happyspinne.se "En meditativ form av yoga där kroppen stöttas upp av props (kuddar, filtar mm) för total vila. Både lungnade och läkande, balanserar kroppens energisystem. Restorativ yoga är en terapeutisk form av yoga grundad ur iyengaryoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador. Att placera kroppen i olika positioner och vila ger en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv under perioder av oro, trötthet och livsomställningar.
Två viktiga delar av restorative yoga är djupavslappning och en mjuk följsam andningsrytm. Tillsammans stimulerar det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår ­energi till egen läkningsprocess. Restorative yoga passar alla utövare som vill förebygga stress eller behöver återhämta sig." 

Där satt jag nu i en behaglig och varm yogastudio. Satt på en yogamatta tillsammans med x antal filtar, stora cylinder kuddar som kallades för något annat än cylinderkuddar och det dubbla antalet klossar, som också kallades för något annat än klossar. Där satt jag nu OCH i nittio minuter guidade Sandy mig med sin behagliga och trygga röst genom övningar och ställningar. Hon fick mig att glömma tid och rum. Jag gjorde  T R E  övningar som var i samma ställning under tystnad i  T I O  minuter och det enda jag fokuserade på var min andning. 

Vilken resa jag gjort. När tiden var ute och jag funderade på vad jag varit med om, reflekterade jag över, utan att analysera, vilken resa jag gjort. I början av min sjukskrivning kunde jag inte ligga ner och lyssna på avslappning i 20 sekunder innan jag flög upp och gk
jorde annat. Det tog mig månader innan jag klarade av min apps 3 minuters avslappning. Och här är jag nu 2 år senare och har gjort yoga i 90 minuter. Med en kropp som kommer ha träningsvärk och en hjärna som är lugn på ett konstigt men behagligt sätt. Samtidigt som hjärnan funderar på vad den nyss upplevt. 

Gick lugnt hemåt och funderade på vad jag upplevt. Men måste få smälta det. Vet att jag är törstig. Drack mycket vatten medans min lunch värmdes. Lunchen intog jag utan några intryck än min egen andning och smakerna från maten. 

Ser fram mot nästa onsdag!  T A C K  Sandy! 
Bilden på Sandy har jag  lånat från www.happyspinne.se Övningen Sandy visar gjorde vi  i n t e.  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln