Att vårda varandra 

Då jag varit sjuk länge, sjukskriven länge och sjuk mycket längre händer det inte mycket i mitt liv. Det tackvare att jag behöver vila och återhämta mig. Något som tagit enormt lång tid. Ibland behöver jag få perspektiv på tiden. När jag var gravid med vår dotter hade jag stora svårigheter med foglossningar, gick med kryckor och vägrade sjukskrivning. Reste 10 mil om dagen med buss för att jobba. Bytte till stadsbuss. Hoppade med kryckor mellan våningarna. Vägrade sjukskrivning till en dag då en kär kollega, som mist sitt barn i nionde månaden och aldrig fick något mer, tittade på mig och sa; "Eva, fyra månader av nio månader är en lång tid  m e n  fyra månader av en livstid är ingenting." Då förstod jag och gick hem. Idag försöker jag tänka på samma sätt. Två år är ingenting i ett livstidsperspektiv. Och speciellt om den tiden är med och hjälper mig att bli frisk. 

När barnen var små hade vi under en period där Thomas och jag överraskade varandra varannan månad med små upplevelser. Bara vi två på tu man hand. Detta för att få egentid och för att inte tappa bort varandra. 

Nu är barnen stora och vi har under flera år inte gjort dessa små överraskningar. Men i höstas tog vi upp det igen. Små små överraskningar. Små för att jag inte förmår mer. Men ack så viktiga, då det inte finns ork till så mycket blir de än viktigare. Små glädjeämnen för oss två att se fram mot. 

 Nu i januari tog Thomas med mig till den ort vi blev tillsammans. Då för drygt 30 år sedan var vi på ortens årliga marknad och vi var nere på tivolit. På väg ner till tivolit finns det ett mysigt café. Där på caféet bjöd nu Thomas på espresso och semla. Efteråt tog vi en skön promenad. 

I februari är det min tur att överraska Thomas och jag vet redan nu vad vi ska göra för trevligt. Thomas vet dock ingenting. Varken tid eller plats. Det vi dock båda vet är att dessa små överraskningar är oerhört viktiga. Speciellt för mig i mitt tillfrisknande. Det krävs lite tankearbete, framför allt från Thomas sida då aktiviteten måste vara väl anpassad för mig. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln