Ficktjuv 

Philip och jag tar en cykeltur, han stannar på Idrottshuset som idag erbjuder bland annat handboll, danstävling och innebandy. Jag cyklar hem. Hem till ett brev som kom med posten igår. Ett brev som jag inte vågade öppna. Vet vad det innehåller och det är inget farligt eller obehagligt, men mycket mycket pirrigt. 

Thomas är på hockey och Philip på "massa" idrotter och vad kan då passa bättre än att läsa brevet, men en godispåse behövs nog. Lite sött att smaska på, känns som när man "maniskt" stoppar i sig bitar av godis till en spännande film. Här är filmen utbytt till ett brev. 

På väg hem stannar jag till på ICA, den ICA på stan som ligger i ett av stadens köpcentrum. När jag ska gå tillbaka till cykeln väljer jag att gå genom byggnaden istället för utomhus. Framför mig har jag en kvinna när vi ska ställa oss i rulltrappan har jag en kille som först försöker ta sig förbi i "innerväggen. Men när jag ställer mig i trappan kommer det upp en kille bakom mig, tätt bakom. I min hand håller jag min plånbok, tidning och godispåsen. Konstigt men jag känner att något är fel. Tar min hand och lägger det över min mage. Killen går förbi. Har fortfarande en kille tätt intil bakom. När jag kommer ner svänger jag som av en ingivelse in på Gantbutiken. Vänder mig om och ser att killen stannat upp och kollar på mig. 

Tar ett snabbt varv i butiken och går ut. Ser då att en man står och håller fast killen från rulltrappan. Kvinnan som stod framför mig i trappan står också där. När jag kommer fram kastar killen något och sliter sig loss. 

Det visar sig vara en ficktjuv som tagit hennes plånbok. Känner att det kunde ha varit jag. Det kunde varit min plånbok. Tack vare att något kändes fel så gjorde jag två val, lade min plånbok mot magen och svängde in i en butik. 

Så glad att kvinnan fick tillbaka sin plånbok då mannen måste reagerat väldigt snabbt som haffade killen. Men ännu mer glad och tacksam att det inte var jag. Känner att jag just nu inte behövde det extra stresspåslaget. 

Nu sitter jag i alla fall här i soffan, tacksam och nyfiket mumsar godis, kuvertet är sprättat och med spänning ska jag läsa brevet. Tacksam tanke skickar jag till kvinnan som skrivit det. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln