Befriad från utmattningssyndrom

Örebro slott slottet utmattningssyndrom utmattning utbränd

Att sitta där vid slottet. Lite gömd bakom solglasögonen, med en cappuccino och ett vaniljhjärta. Jag är barnsligt förtjust i vaniljhjärtan, ja i alla sötsaker. Men att sitta där är en liten befrielse. Att kunna ta cykeln och trampa upp på stan, trots att stresspåslaget från bilen som körde fel och var på väg att backa på mig cyklar jag vidare. Mina planer ändras dock, jag hade i min tanke tänkt åka förbi Hållstugan och titta på bokborden som en av mina Insta vänner varit arrangör för. Men inser i stressen att ny personer inte blir bra för mig just nu, hur gärna jag än vill. Det blir istället Henry Allard parken.

Där i parken med mitt kaffe och vaniljhjärta blir det FaceTime med Thomas. Så tacksam över tekniken och dess möjligheter. Är inte säker på att min sjukdom i kombination med hans arbete hade fungerat så som det gör om vi inte haft den möjligheten. 

Funderade på tekniken och alla samtal vi har dygnet runt, mellan alla dessa platser i världen. Igår kväll gjorde jag något som jag absolut inte ska göra, jag använde paddan sent och 23:30 hade jag fortfarande inte lagt mig. Då kommer det ett sms, från Thomas men från hans kollegas telefon. Thomas hade råkat ut för en ficktjuv och blivit bestulen på telefonen. Så många tankar det hann gå i mitt trötta huvud. Strax efteråt ringer Thomas mig, då han förstår att jag är vaken trots den sena timmen. 

Plötsligt kommer de fyra resterande dagar på hans resa i Mexico och Guatemala inte vara lika enkel. Inte lika enkel för oss med kommunikationen. En snabb orolig tanke dyker upp, om att jag plötsligt känner mig än mer ensam. Lugnar mig. Tack och lov att han har sin padda med sig. Vi kan inte prata i telefonen när han är på ambasaden, på stan eller på resande fot men vi kan fortfarande använda FaceTime på hotellet. Tack och lov för tekniken. 

Tror att jag går ut och sätter mig vid ån idag igen, kanske i min "egen" park eller annars trampar jag upp till slottet. Det är nämligen så att just i dessa lugna ögonblick av stunder, stunder vid ån med en kaffe, så känns det som om jag är befriad från min utmattning. 

/?claim=nawd8zw4j68">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln