Restorative yoga - kuddyoga hemma

Yoga restorative kuddyoga morsdag utmattning utmattningssyndrom utbränd livsstilsförändring beteendeförändring utmattningsdepression

Tänk alla år som personer i min omgivning sagt att jag måste prova yoga. Fick stresspåslag bara de nämnde yoga och det efter ett yogapass jag provade på Selma Spa när jag var i Värmland och hade handledningsuppdrag. Min hjärna gick i spinn och jag trodde jag skulle bli knasig under den timmen. Allt gick så långsamt och jag höll på att bli knasig.

För ett år sedan började jag fundera på om yoga kanske kunde vara något att pröva igen. Något inom mig sa att yoga säker kunde vara bra för mig. Hörde mig för lite och tänkte mig en personlig yoga-PT då jag insåg att yoga i grupp skulle bli för svårt för mig med alla människor och intryck. Kontaktade Anna Duberg, som jag känner sedan tidigare, som är professor inom flickor och dans kopplat till psykiskohälsa. Anna är även yoga instruktör och hon rekommenderade mig Sandy van Landenberg. Insåg att en PT var för dyrt för mig som sjukskriven och jag lade allt på is. Men jag kunde inte släppa tanken på yoga och kontaktade Sandy i december ifjol och det visade sig att hon hade en liten grupp, väldigt liten för till att börja md var vi bara två personer, som hon hade i restorativ yoga. En yoga med syfte att läka kroppen bland annat från stress. 

Sagt och gjort i januari tog jag mig till Sandy på Happy Spine & Mind för mitt första pass. I 90 minuter låg jag på en yoga matta i en meditativ yoga där kroppen stöttades upp av kuddar och klossar. Varje övning varade i cirka 10-15 minuter. Helt galet... helt galet skönt kändes det. Oj så konstig känsla jag hade när jag gick där ifrån. Så många nya intryck. Fysiska och mentala intryck då jag inte såg så mycket för till största delen hade jag en liten ärtpåse över ögonen. 

Den här vårens 15 yogapass har gjort så mycket med mig. När jag till exempel byggde upp min krossade tand lyckades jag sitta hos tandläkaren i en timma med upp till fem verktyg i munnen. Andades med näsan och hade mantrat i huvudet "Sa-ham" och tänkte. Det hör fixar du Eva, du har blundat och andats med näsan i 90 minuter då fixar du timmen hos tandläkaren också. Till sist säger tandläkaren "det är nästan du går in i yogatrans" Förstår ni känslan? 

Sedan är ett par veckor är det uppehåll med yogan, Sandy kör sommarklasser men ingen Restorativ yoga och hon har sagt att jag och min kropp inte är redo för någon annan yoga. Ett par gånger när det snurrat i min kropp och knopp har jag lagt mig på mattan och andats samt upprepat "Sa-ham" för att försöka hitta lugn och vet ni, det kommer ganska på en gång. Kroppen kommer ihåg att detta är något riktigt bra för mig. Förstå då hur lycklig ett mammahjärta blev igår när barnen överraskade mig på morsdag så att jag nu hemma kan göra min egen yoga hemma. När jag vill och hur ofta jag vill. Nu är det min yogamatta, bolster  och jag. Namaste! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln