Uppskattning 

Idag på Sveriges nationaldag och alla andra dagar på året också om jag ska vara noga, uppskattar jag att bo i Sverige. Jag uppskattar att bo och leva i ett land utan krig och med demokrati, även om det innebär att ett parti som SD får sitta i vår riksdag. Jag uppskattar att vi har yttrandefrihet och allemansrätt. 

Jag uppskattar att vi har en sjukvård som hjälper mig att hitta vägen till att bli frisk, uppskattar att jag har både läkare och psykolog till min hjälp. 

Trots att jag fått diagnosen utmattningsdepression har jag försökt att se något varje dag som jag uppskattar. Det har inte alltid varit enkelt, speciellt inte i början då jag var som sjukast. En tid skrev jag varje kväll i en bok, tre positiva saker med dagen. Inget knystat, kunde jag inte se något positivt skrev jag bara dagens datum som ett tecken på att jag reflekterat över dagen. Ibland var det positiva att jag hade duschat. Japp, så var det där i början, jag uppskattade att jag tagit mig in i duschen. Kanske inte sant att jag uppskattade det men min omgivning uppskattade att jag någon gån då och då tog mig in i duschen. 

Mina tre positiva tankar har utvecklats till att jag varje morgon funderar på hur jag vill utforma dagen och på kvällen sammanfattar jag den bland annat med att skriva "Dagens 3 bästa". Jag sammanfattar även veckan och funderar på vad jag fått för kunskap. Jag är till exempel väldigt tacksam över att jag idag vet att jag måste ha en ordentlig nattsömn, inget nattsudd här inte, för att må bra. 

Idag kan jag se så många fler saker jag uppskattar,  både i stort och smått. Jag uppskattar min familj som fått försaka så mycket under de här två åren. Jag är dem evigt tacksam. Uppskattar att igår kunna sitta på balkongen med ett glas bubblor och några tryffelchips. Men uppskattar även att jag inte längre ligger i fosterställning och är förtvivlad. När jag har fina dagar tillåter jag mig att reflektera över min resa uppskattar den, låter kanske knasigt men så är det. Uppskattar vad den lärt mig. MEN det betyder inte att jag vill göra om den! Inte ens för allt smör i Småland! 
 

Utmattning utmattad utbränd väggen psykiskohälsa beteendeförändring utmattningssyndrom jordgubbe utmattningsdepression


Uppskattar många saker, som att: 
Vår dotter har jobb och lägenhet
Vår son kommer in på gymnasiet och det han vill läsa 
Känna doften från nyklippt gräs 
Jag ska klippa mig i veckan
Solen skiner
Frysen full i mat
Några vill ha min konst på sina väggar
Vara hundvakt 
Thomas dagligen säger att han älskar mig
Det är jordgubbssäsong 
Dricka mitt morgonkaffe
Jag har min fokustimme 
Min familj och jag får äta oss mätta
Vi lever i ett land i fred och som öppnar upp för de som flyr från krig

Just nu uppskattar jag att Thomas steker amerikanska pannkakor och att sonen cyklade för att handla lönnsirap och jordgubbar. Uppskattar att jag kan ligga i sängen med balkongdörren öppen och känna solen stråla in. 

Uppskattar att bo i Sverige och kunna ligga i sängen och äta en jordgubbe. 
Grattis på nationaldagen till oss alla som har förmånen att få bo i Sverige 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln