Utflykt

Vilken tisdag jag fick. Eller vilken tisdag jag skapade. För jag tror att vi skapar våra egna dagar. Men vi kan bara skapa när vi har kraft, ork och förmåga. I en utmattning finns inte förmågan och när den sakta sakta börjar komma måste vi vara enormt försiktiga med att skapa, så att vi inte skapar dagar som är utmattande och som inte ger kraft. Vet att det är lätt att säga," men jag vill så gärna. Det får vara värt att det tar på kraften." Men där håller inte jag med. Jag tror att allt som tar istället för att ge energi fördröjer vårt tillfrisknande. Hur gärna vi än vill tro något annat. Jag har också gjort knasiga saker i min sjukdom, saker som tagit både kraft och energi och samtidigt gett ångest.

Men igår gjorde jag något som ger mig energi. Gjorde saker som jag njuter av. Följde med Thomas till Stockholm, han arbetar där när han inte flyger runt i världen.
Jag älskar stockholm om somrarna. En underbar sommarstad. Lånade cykel av hans kollega OCH cykelhjälm. Använder aldrig cykelhjälm men i Stockholm skulle jag inte tänka tanken att cykla utan skydd.
Jag njuter av att cykla, har altid gjort det. Cykla i ett lugnt tempo men ändå känna vinden.

Blandade dessa två underbara ting, Stockholm och cykling, och tog mig till ett av stockholms paradis Djurgården. Där ute på Djurgården cyklade jag till Rosendals trädgård. Strosade runt och njöt av allt grönskande.
Satt sedan i timmar under ett parasoll, förmiddagskaffe, mellis och lunch blev det innan jag sakta cyklade tillbaka till Thomas kontor.

Gårdagen gav så mycket energi och lugn. Att bara sitta där och vara. Det är sådan lycka att jag idag kan följa med Thomas i bilen utan att få panik och ångest varje gång någon kör om oss. Japp, ombytta roller, nu är det andra som kör om oss. För att jag ska kunna åka med behöver vi tuffa fram och inte åka snabbast av alla på vägen. Så som vi tidigare gjorde.

Dagen som igår är viktig att jag får och att jag idag klarar av att plocka fram när sämre dagar kommer. För de kommer. Det vet jag, men jag vet också att de blir färre och färre.

-