Minnen, smakminnen

Love knot kärleksbutik utmattningsdepression utbränd väggen utmattningssyndrom psykiskohälsa

När man delat stor del av livet med någon har man gemensamma minnen. Men även olika upplevelser och minnen av samma tillfällen. 

Igår hade Thomas bokat middag på Meza, en libanesisk restaurang. Det blev en 20 rättersmeny. Lovar att vi inte orkade smaka alla rätter. Kaffet och kakan som var tänkt efteråt tackade vi vänligt men bestämt nej till. Så mycket gott men vilken paltkoma. 

När Thomas tagit sin första tugga säger han drömmande: "Vilka matminnen som kommer fram." Minnen från hans barndom då det bodde flyktingar från Libanon på det gästgiveri hans familj drev. Han har många matminnen från den tiden. 

Ett gemensamt matminne också från libanesisk mat är när vi under vårt första år skulle ta oss till Piteå och hälsa på hans morfar och tant Signe. Vi hade sparat så att vi skulle kunna flyg från Arlanda. Efter som vi var ungdomar kunde vi flyga på en sistaminuten biljett som hette "Hundralappen". Man satt på Arlanda, betalade en tusenlapp och fick överblivna platser för en tusenlapp. Det var långt innan alla lågprisflyg kom. 

För att ta oss till Arlanda på billigaste sätt "lastbilsliftade" vi. Detta innebar att vi gick till lastbilscentralen utanför stan och kollade med lastbilschaufförerna om de skulle till Stockholm och om vi fick åka med. Oj oj aldrig att jag ens skulle tänka tanken idag. Alldeles för gammal och bekväm men mest kanske för försiktig. Jag var dock väldigt tydlig med att det skulle vara en chaufför som accepterade två fripassagerare, tänkte nämligen inte åka själv med någon okänd. Tror att detta är förbjudet från företagen idag att chaufförerna får plocka med fripassagerare. 

Övernattade gjorde vi hos libanesiska vänner till Thomas familj för att sedan ta oss till Arlanda på morgonen. Jag kommer ihåg all mat vi blev bjudna på men några smaker finns inte kvar i mitt minne. Däremot finns dessa minnen fint bevarade hos Thomas. 

Tänk att dessa smakminnen hos Thomas resulterade i samtal om minnen, gemensamma minnen från förr. Från en lastbilstur till "hundralappen". 

Halsbandet på rosen? Efva Attlings Love knot med betydelsen "En kärleksknut för hoppet att vi alltid håller ihop." En bröllopsdagspressent till mig från Thomas ❤️

 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-