Vill vs måste

Foto: Sara Svärd
Foto: Sara Svärd
Foto: Sara Svärd
Foto: Sara Svärd


Har du många måsten kring dig? Saker som du bara måste göra? Gör du de där sakerna som du vill göra? 

Själv försöker jag ta bort alla måsten i mitt liv. Aha, kanske någon nu tänker, lätt för dig som är hemma och sjukskriven. Riktigt så enkelt är det inte. Jag skulle också kunna ha en mängd måsten men jag försöker byta ut dem mot saker jag vill istället. Om jag ska förtydliga mig lite är det enbart orden jag byter ut. Jag tar bort ordet "måste" och byter ut det mot "vill". 

Kanske man inte kan göra säger någon. Jo, det kan man hävdar jag. Och livet blir faktiskt lite enklare med ordet vill. "Du måste äta" påpekar kanske någon. Nej jag måste inte äta MEN jag vill äta, för jag vill leva. Jag vill isolera mig från vänner och aktiviteter för jag vill bli frisk. 

Under lång tid har jag velat gå på Bruce Springsteens konsert som var i lördags och här har jag valet att säga att jag måste avstå för att jag är för sjuk, men jag väljer istället säga att jag vill vara hemma. För precis så är det jag vill vara hemma för jag vill bli frisk. Jag vill spara på den lilla kraft jag har. Jag för valet att jag vill avstå. Jag vill vara hemma för det enkla svaret är att jag vill bli frisk. 

Jag tror att ord har betydelse, och hur vi använder dem har ännu större betydelse. För mig ger "vill" en mycket större frihetskänsla än order "måste" och frihetskänslan gör det roligare och enklare att andas.  

Hur skulle det se ut för dig om du byter ut ordet "måste" mot "vill"? Prova att ta dig an dagen med saker du vill. Det är väldigt få, om ens några, saker som vi måste. Och livet blir som sagt roligare och enklare när man gör saker man vill. 
 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-