Resa ur skammen - Del 4


Jag tror det fungerade, ja så är det nog. Jag kunde resa ut ur skammen. Ja, det är inte sant att jag reste till Prag och lämnade skammen där nej jag vågade än en gång blotta mig och sätta ord på en känsla. I och med det satte jag ord på min skam klarade jag också av att lämna den bakom mig. Jag skäms inte längre. Jag får göra saker. Jag tillåter mig att göra saker. 

Det är nu några dagar sedan vi kom hem. Philip fick med sig en bronspeng hem, så grymt stolt över honom och laget. Nerikes Allehanda skriver om dem som ett av världens bästa U-16 lag, i semifinalen mötte de laget som sedan vann finalen, U17 landslaget från Schweiz. De förlorade med en boll mot ett landslag, ett landslag från ett land som, precis som Sverige, är i topp i världen. 

Semifinalen gick på lördagen och jag valde att tillsammans med Thomas titta på matchen. Jag såg första halvlek för att sedan i andra halvan gå ut och andas lite. Den enorma ljudnivån, spänningen och syrebristen i hallen gör att jag blir enormt trött. Det är en trötthet som ger värk i hela kroppen. En trötthet som om jag jobbat med kroppsarbete utan vila i veckor. Men att vara trött är inte farligt. Det är ok att vara trött men det som händer när jag blir så här trött är att ångesten ligger och skvalpar. Ångesten ligger och dallrar, den till och med känns fysiskt i kroppen, som små stötar, som om det går små små vågor i kroppen. Om jag inte är uppmärksam och bara vilar när det sker kommer ångesten. Ångesten till skillnad från tröttheten är inte ok. 

I Prag lyckades jag, tillsammans med Thomas hjälp, känna in vart min gräns låg, även om det hela tiden låg ångest på ytan och dallrade. Små ångestattacker kom också, men inget jag inte lyckades hantera. 

Jag är både glad och tacksam att jag lyckade genomföra resan och få vara en liten del av Philips cup. Jag är också glad över all god mat och dryck och alla de stunderna vid bland annat äppelodlingen. Men framför allt är jag glad och stolt över att jag kunnat resa mig upp och gå rakryggad ur skammen och lämna den bakom mig. Lämna den bakom mig och göra saker utan skam och ångest. 
 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-