Signaler från kroppen 


Flummigt, undrar just om det känns flummigt för en som jag som alltid levt efter fakta. Nej det är inte flummigt, jag har bestämt mig för att det inte är flummigt att jag känner kommunikation från min kropp. 

Funderar på om alla kroppar skickar signaler till kroppens "ägare" eller om det är min som gör det då jag varit så sjuk. Eller om kroppen alltid skickat signaler och velat kommunicera med mig men att jag tidigare inte lyssnat. Inte förstått eller kanske inte haft tid till att lyssna. 

Ibland undrar jag varför jag inte får signaler. Till exempel när jag träffar någon och vi tar en kopp kaffe, tiden går eller rusar iväg och jag inte tackar för mig i tid. Säger inget om att "tack för en trevlig stund men nu måste jag vila." Undrar om det är så satt jag går så upp i samtalet, att jag går i spinn, inte slappnar av och låter min kropp tala, eller rent ut av att jag inte lyssnar. 

För någon som alltid gått på fakta, det här känns galet flummigt men jag vet att kroppen kommunicerar med mig. Både när jag lyssnar och faktist även när jag inte gör det. Ibland när jag inte lyssnar kommunicerar kroppen så starkt att jag ändå känner signalerna, det är när kroppen eller hjärnan minns behagliga ting och ger mig ångest. Smärtan som kommer i kroppen går då inte att ta miste på och ångestpåslaget som uppstår kan varken jag eller min omgivning, oftast bara Thomas, undgå att se. 

Men det finns även gånger när kroppen signalerar ljuvliga signaler. Ett sådant tillfälle var i fredags när jag för första gången i år sätter mig i båten. En känsla som just nu är obeskrivlig i ord. Ångesten kan jag lättare beskriva i ord men känslan i fredags är svårare. Att sitta där i båten och känna ett sådant välbehag. Kroppen signalerade till och med en längtan, en längtan som var över. Ni vet när ni längtat efter någon ni håller kär och plötsligt håller personen er i famnen. Den känslan men ändå så annorlunda var känslan att sitta där i båten. Thomas och jag i båten, en kort tur, till och med en mycket kort tur men känslan var fantastisk. 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-