Som ett brev på posten

Anna Ahlund du, bara ungdomsroman Rabén Sjögren utbränd väggen våga vara rädd


Tänk att det verkligen kommer som ett brev på posten. Pratar om tårar och ångest. Haft fina lugna dagar i Lysekil. Vila, promenader och stillhet på klipporna. Men det spelar liksom ingen roll, det är alla dessa intryck som gör mig trött. Kanske är det bilresorna som egentligen är tuffast och gör mig tröttast. Men när jag blir trött kommer tårar och ångest. Det är lite som om det blir för mycket och det måste få pysa ut. 

Något annat, mycket trevligare, som kom på posten är boken "Du, bara" av Anna Ahlund. Boken som är Annas debutroman låg och väntade på mig när vi kom hem. Jag har, som jag tidigare berättat, inte kunnat läsa sedan jag blev sjuk. Största problemet har varit att förstå vad jag läser och tröttheten som det för med sig att försöka förstå. Idag har jag utvecklats så mycket att jag kan läsa morgontidningen på paddan. Det är enklare att läsa på paddan än i papperstidningen då jag kan somma in och sortera störande intryck. 

En bok håller jag dock på att läsa, facklitteratur. Den har korta stycken och stor text, läser den under korta stunder. Boken läser jag av en speciell orsak och jag hoppas att den boken kan föra med sig något riktigt gott i framtiden. Vilken bok och vad den innehåller för framtiden kanske jag kan berätta om längre fram. 

Samtidigt som jag inte kan läsa en fysisk bok har jag läst mer än någonsin, har läst med öronen, ljudböcker. Oj som jag läst. Det måste dock vara ganska lättsamma böcker och det får inte vara för spännande för då blir det stress och ångestpåslag. Ja så är det att ha utmatningssyndrom, det för med sig så mycket annat, till exempel ångest.  

Men tillbaka till Anna och hennes bok. Anna har jag träffat på Instagram och hon är en peppande förebild för mitt eget skrivande. De som läst Du, bara har verkligen rosat den och är det någon bok jag vill läsa så är det den. Så spänd både på innehåll och på Annas språk. Haha är det jag som skriver det här, "spänd på hennes språk"? Ja så är det faktiskt sedan jag själv började skriva tycker jag det är jättespännande med språket och miljöbeskrivningar. Den nya Eva, hon lär mig hela tiden.

Du, bara är en ungdomsroman, som handlar om John som blir kär i Frank kruxet är bara att Frank är paxad av någon annan, Caroline, Johns storasyster. Förstå själva, hur spännande låter inte det? Boken har stor text och det underlättar för mig. Första kapitlet är läst och Anna skriver med ett bra och enkelt språk som flyter fint. Tjoho, det här kommer nog gå. Första romanen på många år. Tack Anna. 

Kram 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-