Långsamt är också framåt

Snigel långsamt är också framåt utbränd våga vara rädd  utmattningssyndrom väggen


När jag sprang fram i hög fart, flitig, energisk, stark och envis var jag lik arbetsmyran och bar min egen vikt flera gånger om. Jag var en i mängden i den stora stacken där det myllrade av andra som var lika energiska som jag. Jag älskade farten och att få finnas tillsammans med alla de andra. Eller jag tror att jag älskade det, för egentligen vet jag inte för jag hann aldrig känna efter. All min tid lade jag på att bygga nya saker och springa runt bland de övriga. 

Lika stark är jag än idag, bär mitt hus på min rygg och där inne tillbringar jag mesta delen av min tid. Jag behöver finnas där inne i min ensamhet för att återhämta mig. Min envishet har jag också kvar, den använder jag till att kämpa med att hålla mig lugn, för att långsamt ta mig framåt. Jag lär mig att långsamt också för mig framåt. Min energi räcker inte till att springa runt. Jag har inte energi som jag kan spilla på vägen. Därför måste jag hushålla med min energi för att kunna fortsätta framåt. 

Ibland glömmer min hjärna att jag blivit en snigel och gasar på och gör för många saker i alldeles för högt tempo, mitt liv blir då ett enda kaos och jag blir ledsen och besviken. Ledsen och besviken på att jag inte klarar det jag en gång gjorde. Men då får jag påminna mig om att jag klarar det om jag bara gör det på mitt nya vis, i min takt, långsamt och metodiskt.

I min nya fart upptäcker jag andra värden i livet. Jag ser saker ur ett annat perspektiv när jag långsamt kan betrakta både min omgivning och mig själv. Jag ser omgivningen. Jag känner dofter. Jag känner min kropps signaler. Och kanske de viktigaste jag registrerar och använder mig av dem. 

Jag kommer alltid behöva ha mitt hus med mig, där jag kan krypa in för att i min ensamhet kunna vila och återhämta mig. Ha en plats att samla ny energi för att långsamt kunna fortsätta framåt. Framåt mot nya mål och möjligheter. 

Kram 
 

Lägg till din egen HTML-kod här.

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-