Månadsöverraskning - augusti 

Champagne picnick utbränd väggen våga vara rädd
Champagne picnick utbränd väggen våga vara rädd


Månadens höjdpunkt, jag har skrivit om det tidigare, Thomas och mina månadsöverraskningar. Varannan månad överraskar Thomas och jag varandra med något stort eller smått. Det viktigaste är inte vad vi gör utan att vi gör något tillsammans. 

Allt startade när barnen var små och vi var rädda att tappa bort varandra i småbarnsåren. För cirka ett år sedan tog vi åter upp månadsöverraskningar efter som vi båda kände att vi behövde få in lite friskt i vårt liv. Ha små glädjestunder att se fram mot. Något att längta till. 

Under juni och juli gjorde vi uppehåll då vi ansåg att vi ändå gjorde så många saker och att det skulle bli för mycket för mig. Hela augusti har också gått utan att jag har riktigt orkat ta tag i en överraskning. Augusti var nämligen min månad, men idag, månadens sista dag blev det av. 

Efter som Thomas arbetade hemma idag hade jag förvarnat om att det eventuellt skulle bli överraskning till lunch, och så blev det. 
Efter en helt fantastisk yoga, lite av ett hellelujamoment, hade jag ork. Direkt efter yogan cyklade jag förbi stans bästa pizzeria och köpte varsin sallad. Väl hemma packade Thomas det jag toppade när jag duschade.  

Upp på cyklarna och trampade iväg, strax utan för stan har vi en herrgård vid ån och där finns en fin vandringsled. Där efter vattnet dukade vi upp och på en helt vanlig onsdag och lunch blev det champagne med tryffelchips och löjromsdipp och en fräsch sallad. Otroligt lyxigt men så enkelt. 

Det bästa av allt är att vi får, eller tar oss tid att prata. Idag blev det prat om framtidsmål. Privata och yrkesmässiga. Familjen och för oss själva. 

Rekomenderar varmt att pröva detta med månadsöverraskningar oavsett om ni är sjuka, har småbarn eller är rädda att tappa bort varandra. Det är så härligt att längta och njuta av att veta att Thomas ska överraska mig med något. Och själv gör jag överraskningar efter min förmåga. Någon kanske kommer ihåg när jag överraskade med vandringen, långt över min förmåga. Oj oj vilken dag, vilket världskrig och så härliga skratt. Men vid något tillfälle har överraskningen varit att gå till vårt fik. 


Kram 

 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-