Det är inte tanken som räknas

Våga vara rädd tanken som räknas utbränd väggen utmattningsdepression utmattningssyndrom utmattning
Christer Olsson du läckr vad du tänker Våga vara rädd tanken som räknas utbränd väggen utmattningsdepression utmattningssyndrom utmattning


Hur ofta säger vi "jag tänkte på dig"? Jag tror att vi generellt säger det alldeles för ofta. För många år sedan började en tanke gro i mig, om jag tänker på någon så känner ju inte den personen det. Därför bestämde jag mig för att det bara är handling som gäller.

Föreställ er situationen där en bekants mamma går bort. Jag  tänker på min bekant och undrar hur hon eller han har det. Jag tänker att det säkert är en tuff tid. Jag tänker på barnen som mist en mormor eller farmor. Efter några månader möter jag min bekant på stan och säger "Som jag tänkt på dig." 

Ett annat senarium, en vän mister sitt arbete pågrund av nedskärningar. Jag funderar på hur vännen tagit beskedet. Tänker att det måste vara tufft ekonomiskt. Funderar på om hon eller han har fått något nytt arbete. Efter en tid möts vi på en fest och säger "Oj, vad jag tänkt på dig!" 

Tror vi att vi med våra tankar  kan få omgivning att känna stöd? Att personen som mist sitt arbete och känner sig ensam i situationen känner att vi tänker på honom eller henne? 

När vi säger dessa fraser kanske vi där och då känner att de låter lite platta. Kanske känner vi att tanken inte riktigt räknas. Så var det i alla fall för mig. Plötsligt kände jag at tanken inte räknas utan det är handling som gör skillnad. 

Jag tänker att ett vykort till personen som mist sin mamma med största sannolikhet känner min tanke om jag skickar ett kort och kanske bara skriver "Kram". 

Att personen som mist sitt arbete skulle känna min tanke om jag frågar om jag får bjuda på en kopp kaffe. Att personen känner att jag tänker på henne eller honom om jag frågar om er finns något jag kan göra.  

Ute på båten här om dagen läste jag Christer Olssons bok Du läcker vad du tänker och där fann jag ett kapitel där Christer och jag delar samma uppfattning. De är inte tanken som räknas utan handling. 

Kram  

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-