Okunskap hos Lotta Olsson På Dagens Nyheter


På Instagram läser jag en recension av Lotta Olsson i Dagens Nyheter 17 september 2016. Lotta recenserar Sara Beischers senaste bok, Mamma är bara lite trött. Jag har ännu inte läst boken men det är Lottas stora okunskap om utmattningssyndrom/utmattningsdepression som jag reagerar på. Kanske reagerar jag ännu kraftigare på att DN publicerar recensionen. 

Under mina år som sjuk har jag haft förmånen att ha förstående och kunniga personer kring mig. Har hört om okunskapen men trodde kanske inte jag skulle behöva läsa om det i en av Sveriges största tidningar. 

Lotta Olsson anser att det är lätt at se till att inte få utmattningssyndrom, det är bara att välja bort, säga nej, vara tydlig och hitta balansen i livet. Klokt och enkelt i teorin och speciellt om man inte varit där själv. 

Lottas okunskap som hon sprider är enormt farlig och kränkande mot de som lider av utmattningssyndrom. De flesta skäms över sin situation. Alla dessa människor som skäms, där jag varit en i mängden, riskerar att må ännu sämre och skuldbelägga sig ännu mer. För något kan jag lova, finns inga som kan skuldbelägga sig själva som vi som drabbats av utmattningssyndrom. 

Att Lotta Olsson anser att jag är den morderna tidens förlorare får stå för henne,  själv ser jag mig inte som någon förlorare och kommer aldrig göra det heller. Jag är sårbar men stark och dessutom aldrig en förlorare. 

Kram 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-