Rädsla är en påhittad känsla

Utbränd våga vara rädd utmattningsdepression utmattningsyndrom väggen


Det här att vara rädd. Rädd för att inte göra ett bra jobb. Rädd för att inte räcka till. Rädd för att inte vara en bra förälder. Rädd för att inte var älskad. Det här att vara rädd. Rädd för att råka ut för en olycka. Rädd för att barnen ska bli sjuka. Rädd för att inte hinna leverera i tid. 

Det här att vara rädd, det är bara en känsla. En känsla och påhittade tankar i hjärnan. Absolut finns det äkta rädsla, rädsla som räddar oss undan från farliga situationer och då ska vi absolut lyssna till signalen. Men de flesta rädslor i våra liv handlar om saker som bara finns i vår hjärna. Sådant som vi själva skapar och hittar på. 

Att vara rädd för att råka ut för en olycka, att inte vara en bra förälder eller att inte göra ett bra jobb är bara tankar. Tankar som styr våra liv och som skapar en otrygghet. 

Nästa gång du är rädd eller känner dig orolig, fråga dig då om det är en befogad rädsla. Ifråga sätt dina tankar. Behöver du verkligen vara rädd? Vad är det värsta som skulle kunna hända? Vad händer om du vänder på tanken och istället tänker att allt kommer att gå bra? Du är trygg! 

Pröva! Allt kommer gå bra! Det finns ingenting att vara rädd för! Du är helt trygg!

Kram

 

Välkommen att följa mig och min blogg på Bloglovin

Follow

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln