Byt tanke

Våga vara rädd utbränd yoga retreat väggen utmattningssyndrom utmattningsdepression


Har svårt att förstå att något som jag varit sådan motståndare till tidigare plötsligt är någon form av vägvisare. Jag pratar såklart om yogan. Börjar verkligen tro på att min kropp och knopp tidigare inte fått möjlighet till att reflektera. Spelar ingen roll hur mycket jag än trott att jag reflekterat. Jag har haft tankar som farit fram och tillbaka, men det har inte varit min kropp och hjärna som reflekterat på allvar, på djupet.

Nu när jag totalt stannat upp får min kropp ta plats. Ta plats och visa att den finns. Herre min… är det verkligen jag, Eva Svärd, som skriver detta till synes flummiga. Om ni visste hur många gånger jag frågar Sandy, min fantastiska yogainstruktör, om det finns vetenskap och forskning bakom det som händer och sker. Ha ha, och vet ni, hon påstår att det faktiskt gör det, finns forskning alltså.

I morse hände något häftigt, slänger mig på cykeln och kastar mig ut i kylan. Burr, det regnar och snöar, motvind och det biter i kinderna. November och riktigt kallt. Intalar mig att det verkligen är kallt. Ringer till och med till Thomas och beklagar mig att jag får cykla i denna kyla. Plötsligt möter jag tre äldre tilltufsade män. Tre män som bär på IKEA:s blåa stora plastbag fylld med grejer. Min bild av ett tragiskt Sverige, tre uteliggare. Sorgligt!

Det är nu det märkliga eller faktiskt det häftiga sker, min kropp signalerar plötsligt att den inte alls fryser. Plötsligt känner jag mig inte kall. Innan min hjärna hinner tänka att det finns de som har det tuffare och mycket kallare än jag själv har, har min kropp redan bytt tanke och signalerar till mig att “hallå det är inte kallt, det är bara något du hade bestämt dig för.”

Om jag hade mött dessa män för ett år sedan hade jag tänkt tanken “det finns verkligen de som har det tuffare än jag” MEN jag hade inte tagit in det i mitt medvetande eller i min kropp, hur mycket jag än trott att jag gjort det.

På yogan har vi olika teman och förra veckan arbetade vi med att byta tanken. Kommer det upp tankar i hjärnan när vi är där på vår matta så ska vi försöka byta tanke, ändra och se det från ett annat perspektiv. För ett år sedan hade jag gjort detta på mattan och tänkt ok detta kan ju vara bra att ta med mig i andra sammanhang också. MEN jag hade inte tagit med mig detta. Det hade inte befästs i min hjärna och medvetande och framför allt inte i min kropp.

Så häftigt att idag på väg till yogan uppleva att min kropp bytte tanke innan hjärnan hann tänka tanken. Är helt tagen av vad yogan gör med OCH för mig. Trodde på allvar att detta var helt omöjligt. Humbug och fantasier.

Kommer var evigt tacksam för yogan och vad den och Sandy ger mig. Jag kommer aldrig tillåta mig att gå tillbaka den väg jag vandrat framåt. Önskar att alla fick den upplevelsen jag får och att ni alla har en egen liten Sandy. Vill ni ha min Sandy kan ni följa med henne på en yoga retreat på Bali. 

Kram (eller ska det kanske vara namaste!)
 

Våga vara rädd utbränd yoga retreat väggen utmattningssyndrom utmattningsdepression

Följ gärna mig och min blogg på Bloglovin

Follow

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln