En bränd hjärna kokar knäck

Julmust med knäck och polkanougat
Julmust med knäck och polkanougat


Min stress så här dagarna innan jul sitter verkligen inte i att jag vill fixa och trixa inför julen. Baka, laga mat, köpa och slå in klappar. Nej inte alls. Min stress sitter i att jag inte hinner med i svängarna, i min eller andras. Det räcker med att någon säger något jag inte förstår. Så enkelt som 1 + 1 kan ge mig ett stresspåslag. Hjärnan hinner inte med i turerna. Hjärnan behöver varje moment lugnt var för sig för att den ska regestrera. 

Min psykolog sa i måndag satt jag ska försöka ge min hjärna semester. Phu hu! Hur ger man sin hjärna semester? Han log när han sa att han förstår att det är svårt men att han vill att jag försöker. 

En tid utan att funder och analysera. En tid utan att analysera och försöka förstå. Inget skrivande utifrån mina tankar. inga  ljudböcker med facklitteratur. Här är det nu serier på TV och romaner i örat. 

Idag tänkte jag mig på ett nytt grepp för att låta hjärnan vila från funderingar och analyser. Jag bestämde mig för att koka knäck... Jag själv och ensam i köket skulle koka knäck. Läsa recept. Inget krångel. Väldigt enkelt. Men lovar att jag var nervös. Inte för receptet. Nej då! Nervös för att jag skulle speeda igång. Speeda igång och göra fler saker samtidigt.

Systematiskt hällda jag ner allt i kastrullen. Satte kastrullen på spisplattan och lät allt koka upp ordentligt. Stod där vid spisen och väntade en stund. Sänkte värmen på plattan och satte mig vid köksbordet. Vid köksbordet ställde jag knäckformar snyggt och prydligt i långa rader. Lugnt och stilla.

Ända till knäcken var färdig var jag kvar i köket för att sedan hälla upp dem i formarna. Nu står dessa knäck ute på balkongen i kylan. Smaskens! Över två hundra knäck väntar nu på att ätas OCH som vanligt är de lite för mjuka. Lika mjuka som alla andra år, men vad gör väl det? Jag har fixat knäckkoket med bravur och samtidigt har min hjärna fått vila från tankar.

Den brända hjärnan fixade knäck utan att bränna den, ja knäcken alltså! 

Kram
 

Följ gärna mig och min blogg på Bloglovin

Follow

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln