Nätt tågtripp på 9,5h till Åre

Godmorgon Sverige
Godmorgon Sverige
Ungdomarna stod i backen redan 08:00. Först i liftkön vinner, Åre
Ungdomarna stod i backen redan 08:00. Först i liftkön vinner, Åre


Tåget till min psykolog varje vecka är en fröjd och njutning. Älskar att sitta där i vagnen och se naturen susa förbi. Så har det inte alltid varit, från början var det en ångestladdad resa. Ångest och rädsla för att möta någon jag kände. Rädd att någon skulle tycka att om jag satt där på tåget vore jag så pass frisk att jag även kunde jobba.

Idag älskar jag mina resor och jag har många gånger jag sagt till psykologen att jag funderat på att skolka från samtalet och bara sitta kvar på tåget och njuta, njuta ända till ändstationen och där gå av för att ta tåget tillbaka igen.
Idag gör jag det, sitter kvar på tåget. Ja, jag skolkar inte från psykologen. Det är en planerad tågresa.

Igår åkte familjen till Åre. En bilresa på cirka 7 timmar. En helt omöjlig resa för mig. En så lång bilresa med alla dessa snabba intryck är för mig omöjlig. Vare sig jag, eller familjen, vill uppleva den med mig i bilen. Därför sitter jag här i lugn och ro och njuter av min resa.

Har hela 9,5 timmar på tåget. Frukost, fm-kaffe, lunch och kanske en kopp kaffe till innan jag är framme. Njuter och tänker på livet. Tänker på mitt liv. Summerar året som gått. Summerar åren som gått. Åren som sjuk. Någon frågade om jag inte skulle ta nattåget upp. Seriöst? Hur ska jag då kunna njuta av 65 mil Sverige?

Tittar ut genom fönstret och ser landskapet förändras. Skog och öppna landskap. Sjöar och fjäll. Barmark och snö. Månljus och sol, moln och regn. Sverige är ett fantastiskt land. fantastiskt och vackert.

Har precis pratat med Thomas, de stod i backen klockan åtta i morse och halv tio var de in för frukost. Igår kväll åkte de, tillsammans med fina vänner, bandvagn upp på fjället för att bada badtunna och sedan restaurangbesök. Lite avis, men ändå inte. Vet efter de här åren att det inte är möjligt för mig. Glädjer mig mer åt att de har de bra än jag sörjer att jag inte kan vara med. Vet att min tid kommer. Den kommer om jag först tar hand om mig.

Kram
 

Följ gärna mig och min blogg på Bloglovin

Follow

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln