Ett liv i svart eller vitt

filmstaden eva svärd utbränd väggen våga vara rädd börja leva lär dig leva utmattningsdepression
filmstaden eva svärd utbränd väggen våga vara rädd börja leva lär dig leva utmattningsdepression


Att leva ett liv i svart eller vitt är väldigt enkelt så länge man lever i den vita världen. När det blir svart blir det däremot mycket tuffare. Nu pratar jag inte om ett svart eller vitt liv i form av mående. Nej jag pratar om att se livet i svart eller vitt, i rätt eller fel.

I hela mitt liv har det bestått i rätt eller fel, svart eller vitt, det har aldrig funnits någon gråskala eller ännu värre det har inte funnits någon gyllene medelväg. Allt och alla har varit vita i min värld, till något går fel då blir det svart. Blir det svart så förblir det ofta svart. MEN jag älskar att människor är föränderliga och att vi människor inte bara kan ändra oss utan vi även får ändra oss och till och med ändra oss igen och igen...

Under januari var det min månadsöverraskning och jag har varit lite seg och inte sprudlat fram några idéer om vad jag ska överraska Thomas med. Kom så på att vi skulle gå på bio, ville själv se filmen Collateral beauty - Skönheten i allt, så fick det bli. Bokade in en dag förra veckan, filmen gick bara 17:15 men så fick det bli. Ringde Thomas på jobbet och frågade om han kunde sluta tidigare och komma hem till 17:00. Icke han hade möte.
"Måndag eller tisdag nästa vecka då?" Samma svar där, möte både måndag och tisdag eftermiddag, men torsdag skulle fungera för honom.

Torsdag? Hur tänkte han nu? Torsdag då har det ju hunnit bli februari och det är inte längre januari. Fel! Fel! Och svart! Hinner känna en irritation! Ja ja vän av ordning säger nu; "Men han har ju ett jobb att sköta!" Japp jag vet men mitt "rätt och fel" och "svart eller vitt" är inställd på månadsöverraskning och inte jobb. MEN döm om min förvåning när min hjärna slänger ut orden "svart eller vitt" där inne i mitt huvudet. Plötsligt hör jag mig själv säga "Torsdag blir bra, vad mysigt!

Jag älskar när jag ser hur min kropp och hjärna arbetar. Jag älskar när jag upptäcker nya sidor hos mig själv. Jag älskar när förändring sker. Och framför allt älskar jag när jag är medveten om mig själv och mina förändringar.

Bion då? Jo den var sevärd. Många fina budskap, och en film med ett väldigt djup om än att handlingen är speciell och lite overklig, eller ganska mycket faktiskt. Vi var få i salongen, men både män och kvinnor torkade sina tårar och snörvlade. Ja alla utom Thomas och jag då.

Mysigt att sitta där med Thomas, vi delar på en popcorn och en läsk och jag kan njuta njuta av att sitta i en biosalong och det utan öronproppar… bara det är lycka oavsett film.

Kram

Följ gärna mig och min blogg på Bloglovin

Follow

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln