Utmaning - skrid fram likt lucia

weekend challenge våga vara rädd väggen utbränd utmattningssyndrom


En gång i tiden arbetade jag som gymnasielärare på en stor gymnasieskola med många byggnader att springa mellan. När jag väl kom in i en byggnad så fortsatte jag att springa, och långt där borta i korridoren hörde jag någon elev ropa glatt "Vi hör att det är du som kommer Eva!" När jag frågade hur de kunde göra det blev svaret "Du springer på dina hälar när du sätter ner klackarna."

Ja precis så var det, jag sprang och sprang och till sist slängde jag av mig klackarna och tog lågskor så att jag kunde springa ännu snabbare. Jag är ju en väldigt snabb person. Tänker snabbt, jobbar fort, pratar ännu fortare och går som om jag hade eld i baken.
Eller så var det en gång i tiden. Men för tre år sedan var min hjärna full av sirap, jag tog inte ett enda steg och jag pratade inte med en endaste kotte, inte ens med mig själv.

Nu märker jag ibland att när jag till exempel kommer in i på ICA börjar jag gå snabbare, det är precis som om kroppen kommer ihåg vilken fart jag har haft när jag kommer bland andra människor. Inte alltid, kan till exempel bara strosa bland alla jäktade människor i Stockholm. Den där farten kommer när jag har något ärende kopplat till mitt gående.Jag kommer ofta på mig själv och stannar upp men ändå skrämmer farten mig, jag vill inte tillbaka till stressen, jag vill framåt i det lugna.

Därför har jag nu antagit en utmaning som jag givit mig själv. Jag ska röra mig långsammare,  l-å-n-g-s-a-m-m-a-r-e  för att inte skapa onödig stress i kroppen. Jag tänker öva mig på att gå långsammare. Jag tänker inte snigla framåt likt en snigel, men det kommer säkert kännas så, men jag kommer att gå långsamt. Sluta upp att gå i marschtempo utan istället gå som lucia, ja ungefär som om jag vore lucia. 

Skulle vara skoj om du vill hänga på min utmaning. Öva på att sänka ditt tempo. När du inte har bråttom till något varför då springa på? Skrid istället fram som en lucia. Det känns i kroppen speciellt om man går från högt tempo till att skrida fram. Framför allt är det viktigt att sänka sitt tempo på kvällen, så om du inte vill skrida fram som en lucia på dagen gör det åtminstone på kvällen hemma i din egen vrå.

Att gå långsammare, duka av middagsbordet långsammare, stå och titta på kaffemaskinen när den gör din kopp kaffe eller vattenkokaren som värmer vattnet till ditt te. Spring inte runt som en yr höna där hemma och sedan fundera på varför du inte kommer ner i varv när du lägger dig för att sova.

Jag kommer nu skrida fram och om du vill gå med mig i mitt luciatåg så skriv gärna en rad eller två om hur det går för dig.

Kram
 

Följ gärna mig och min blogg på Bloglovin

Follow

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln