Sömntablett till frukost 

utbränd väggen våga vara rädd utmattningssyndrom utmattningsdepression lär dig leva dags att må bra


Ja vad säger man? Thomas säger i alla fall att jag är snurrig. Här i bloggen och på mitt Instagramkonto @mrs_excalibur pratar väldigt sällan eller faktiskt aldrig om min medicin. Det finns absolut en orsak till det, inte för att jag tycker det är något märkligt med mediciner utan för att det ofta väcker starka känslor. Känslor som lätt blir för eller emot, det blir många gånger svårt att för en bra nyanserad diskussion i kommentarsfält och därför låter jag bli att lyfta medicinering. Men idag gör jag ett undantag. 

Som sagt Thomas säger att jag är snurrig och jag kan bara hålla med. Igår morse följde jag med Thomas till Stockholm, han arbetar där när han inte reser. När han arbetat färdigt skulle vi på en föreläsning med Anders Hansen. Anders är specialistläkare inom psykiatrin och skrivit den rosade boken Hjärnstark. En underbar timme med många kloka sanningar, allt hämtat ur forskning. 

Men åter till morgonen, eftersom jag tar min medicin klockan 19:00 plockade jag ihop min kvällsmedicin för att lägga dem i min lilla rosa pillerdosa. Satte mig vid bordet och åt min morgonyoghurt. Och där 06:45 tillsammans med en sked yoghurten slänger jag in medicinen i munnen. Inga problem, jag kan ta min medicin morgon eller kväll, det avgör jag själv. Ett litet dilemma dock. Bland mina tabletter som låg där på bordet och som slank in i munnen var en tablett som absolut ska tas klockan 19:00 0ch inte 06:45, min sömntablett.

Jag vet att min kropp är stark, alldeles för stark. Jag har nämligen ofrivilligt dygnat på sömntablett tidigare. Men det är verkligen inget att rekomendera, kroppen behöver all hjälp den kan få för att vila och återhämta sig. Men ibland kämpar min kropp emot hjälpen den får. 

Nu snurrade tankarna. Hur löser jag detta på bästa sätt? Sova två timmar i bilen? Funkar inte, då jag behöver 2-3 timmar på mig att gå ner i varv för att sömntabletten ska fungera för mig. Ok så här tidigt på morgonen med en skön nattsömn är ju jag redan nere i varv. Men att bli väckt efter två timmar med sömntablett i kroppen är omöjligt. Har nämligen hänt tidigare då jag somnat på soffan. Vid dessa tillfällen får Thomas leda mig in i sängen. Hur skulle det se ut om Thomas skulle få leda mig ur parkeringshuset upp till hans kontor? "Hej kära kollegor, det här är min fru, ta ingen notis om henne hon sover bara lite!" Ja ni förstår ju själva. 

Nepp, det var bara att bestämma mig för att hålla mig vaken. Sagt och gjort. Satt en stund på Thomas kontor, lyssnade på Anders bok. Strosade sakta runt i Stockholm. Åt en lunch med Thomas och drack en kaffe på stan med ögonlock som fladdrade. Men lagom till 18:30 när föreläsningen började var jag åter pigg. Pigg och fräsh för att ta in vad Anders hade att förmedla. 

Angående föreläsningen har ni möjlighet att lyssna till Anders så ta den. Han är grymt nyanserad. Nu när jag kommit så långt som jag har gjort i mitt tillfrisknande finns det ingen ursäkt för att jag inte ska ta tre promenader under 45 minuter per vecka. Som sjukast var detta fullständigt otänkbart vilket Anders också bekräftar. 

Nu vet jag att jag kan dygna på sömntablett, både ofrivilligt och frivilligt, ja det var inte frivilligt att stoppa i mig tabletten men att hålla mig vaken var frivilligt, men nu behöver jag verkligen inte göra det igen. 

Kram
 

Följ gärna mig och min blogg på Bloglovin

Follow

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln