Fem viktiga anledningar till att umgås med dig själv

väggen tussilago våga vara rädd utmattningssyndrom utbäränd


Många personer blir rastlösa av att tillbringa tid ensam med den person de bör gilla att hänga med mest, sig själv. Många tycker att det är jobbigt att vara ensam, det finns till och med de som inte tillåter sig att vara ensamma då det faktiskt många gånger blandas ihop med att vara utstött, ensam på riktigt. 

I vårt uppkopplade samhälle är det viktigt att vi ger oss själva möjligheten att få återhämtning. Riktigt bra och värdefull återhämtning får vi när vi har tid ensamma med oss själva. Den tiden är är inget vi får, den tiden är något vi  bör GE oss själva. 
 

  1. Att umgås med dig själv innebär en bra återhämtning för hjärnan. Att ständigt vara uppkopplad eller omgiven av människor utsätter hjärnan för stor påfrestning. Ta dig därför tid att vara ensam med dig själv och på så sätt ge din hjärna vila och återhämtning. 
  2. Att umgås med dig själv innebär att du tillåter dig själv att fundera på dig och dina egna tankar. När du omgiven av människor är det inte lika lätt för dig att kommunicera med dig själv. Att lyssna på din inre röst och höra vad du verkligen vill. 
  3. Att umgås med dig själv ger dig möjlighet till att du lär dig att lyssna på dina egna känslor och behov, lära dig leva i takt med dig själva. Om du inte lär dig detta hur ska du då kunna kunna leva i takt med omgivningen?
  4.  Att umgås med dig själv kan hjälpa dig att lösa problem och ge nya idéer. Om du blir överöst av intryck och information kan det vara svårt att sortera tankarna, det kan även göra att du tappar fokus och blir mindre kreativ. Ge dig själv tid till att tänka och finna en lösning.
  5. Att umgås med dig själv kan ge dig möjligheten att finnas i nuet. Det finns ett engelskt uttryck: solitude, som betyder att skapa ett nyfiket, avspänt och utforskande förhållande till sig själv. Solitut innebär även att vara närvarande med alla sina sinnen i den stund som just nu finns. Så utforska nyfiket dig själv samtidigt som du lär dig finnas i nuet. 
 

Kom ihåg!
Tid till återhämtning är ingenting du får, det är något du behöver GE dig!

KRAM
 

Följ gärna mig och min blogg på Bloglovin

Follow

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-